nedelja, 14. marec 2010

ABC investiranja v fizično zlato in srebro



01. Uvod
Po letu 2006 se je tudi v Sloveniji močno povečalo zanimanje za nakup fizičnega zlata in srebra, ki je v zadnjih letih še naraslo. S povečanim povpraševanjem se je pojavila tudi potreba po večji količini kvalitetnih informacij.
Čeprav je v Sloveniji veliko podjetnikov in fizičnih oseb, ki nudijo nakup fizičnega zlata in srebra, so dostopne informacije dokaj skope in večinoma predstavljajo samo del informacij, ki so potrebne za pravilen nakup. Redke informacije, ki se na temo nakupa fizičnega zlata in srebra pojavijo v dnevnem časopisju, je pri odločanju za nakup potrebno vzeti z rezervo, ker so dostikrat napisane zelo ohlapno oziroma senzacionalistično.
Nakup fizičnega zlata in srebra mora biti tak, kot velja pri vsakem investiranju in sicer premišljen ter z jasno zastavljenimi cilji. Vsak investitor mora poznati odgovore na pomembna vprašanja, ki se jih na začetku verjetno niti ne zaveda. Potrebno se je odoločiti ali se bo opravil nakup fizičnega zlata, srebra ali obojega. Treba je poznati, kakšno gibanje cen se pričakuje v prihodnosti in argumente, ki govorijo v prid predvidenemu dvigu oziroma morebitnemu padcu cen. Poleg teh se hitro pojavi še veliko drugih vprašanj, katerih poznavanje in razumevanje je lahko odločilno za nakup, da se le-ta na koncu izkaže za dobrega. Najslabše, kar lahko potencialni investitor stori, je, da se brezglavo odloči za nakup, odide do prodajalca, prevzame kupljeno plemenito kovino in potem čaka, da v letu, dveh obogati.
Pri Kovine.si smo se zato odločili, da napišemo “ABC investiranja v fizično zlato in srebro”, ki temelji na lastnih izkušnjah in več let dolgem spremljanju trga naložbenega zlata in srebra.
V “ABC investiranja v fizično zlato in srebro” boste lahko prebrali veliko koristnih informacij, ki vam bodo v pomoč pri nakupu fizičnega zlata in srebra. Spoznali boste njuni kratki zgodovini in kako se je zlato (zgodba srebra je skoraj identična) uveljavilo kot plačilno sredstvo. Predstavili bomo področja uporabe zlata in srebra, ki vam bodo predstavila bistveno razliko med vlaganjem v zlato in srebro. S podatki o razpoložljivosti zlata in srebra vam bomo predstavili informacije o morebitnem gibanju cen v prihodnosti. Spoznali boste razloge, ki govorijo v prid nakupu fizičnega zlata in srebra. Predstavili bomo razliko med vlaganjem v zlato in srebro, da se boste tako lažje odločili, katero plemenito kovino boste kupili. Prav tako vam bomo predstavili razliko med nakupom naložbenih palic oziroma naložbenih kovancev. Sledi izjemno pomembno poglavje, ki govori o izbiri teže naložbene palice oziroma naložbenega kovanca. Predstavljen je kratek opis postopka, če se boste odločili za obisk svetovalca. V primerih nakupov smo vam predstavili, kakšen nakup vam svetujemo, če za nakup namenite različne vrednosti (1.000€, 3.000€, 5.000€ itd). Ne smemo pozabiti tudi na hrambo fizičnega zlata in srebra. Na koncu pa se nahaja tudi kratko poglavje, ki govori o numizmatičnih in tematskih naložbenih kovancih ter kratek povzetek. Več

Ni komentarjev:

Objavite komentar

KOMENTIRAJ tukaj