torek, 4. maj 2010

Grčija

 Dragi sodržavljani, s pomočjo Grčiji bomo pomagali privatnim investicijskim bankam in raznim špekulantom, ki so v Grčiji načrtovali visoke donose.  Zaradi  strahu  banksterjev  pred izgubo premoženja moramo sedaj vsi pomagat, da bodo Grki imeli dovolj denarja, da bodo nasitili požrešne posojilodajalce. Na drugi strani pa sami Grki radi živijo lagodno in so mojstri goljufije, najbolj spretni so  pri utaji davkov, njihova specialnost pa je izogibanje davku od premoženja. Grki so proti nam pravi magnati, v lasti imajo na tisoče luksuznih vil, bazenov, jaht itd. No, sedaj pa je EU  tisto kar je bila prej Jugoslavija  do Slovenije; sedaj EU jemlje pridnim in daje lenim in še huje od tega, daje kriminalni združbi banksterjev, ki je kriva za sedanjo krizo.
Tudi najavljene spremembe glede upokojevanja, študentskega dela, družinskega zakonika in nasploh ekonomske krize za katero ni kriv povprečni državljan, narašča jeza in sovraštvo do vlade in EU-ja . Prijatelji ponavadi sem miroljuben človek, toda kakor se sedaj počutim, verjamem, da večina to krizo občuti podobno in se upam napovedat, da bo kmalu. prekipelo, oziroma bo prišlo do velikih stavk in prelivanja krvi.
Na transparentih pa bo pisalo: Dol z vlado, Hočemo ven iz evropske unije, Tujega nočemo svojega ne damo,
Dol z bankirji, Na svojem hočemo biti sami svoji gospodarji. Nazaj hočemo tolar. Zaprimo meje za ničvredno tujo navlako. Naj vsak živi od svojega dela. Izkoreninimo špekulante, Družina ne more biti nič drugega kot  zveza moža, žene in otrok.Omogočimo mladim delo,. Preprečite podaljševanje starostne dobe za upokojevanje in še bi lahko našteval. Da pa boste pripravljeni na kaos dvignite z bank ves denar in ga zamenjajte za kaj bolj oprijemljivega kajti bliža se dan, ko denar ne bo vreden  več kot kos papirja.
  (bankster=bankir+gankster)

Kako deluje mehanizem obresti?
Zaradi obresti je denar postal zadolžnica. Ko banke ustvarijo denar, s tem ko odobrijo posojilo, ustvarijo le glavnico. Vendar pa pričakujejo vračilo glavnice z obrestmi, čeprav denarja za obresti niso ustvarile. Denar za obresti naj bi zaslužili skozi poslovanje z drugimi ljudmi. V resnici banke tega denarja ne ustvarijo in enačba se ne izide. Bankam je treba poplačati več, kot so denarja ustvarile.
Naš dopis: Za več razumevanja si poglejte kratek odlomek iz filma Denar kot dolg.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

KOMENTIRAJ tukaj