petek, 3. julij 2009

Srebro v nogavicah preprečuje neprijeten vonj

Glavni vzrok neprijetnega vonja stopal je kombinacija potu in bakterij. Stopala so skupaj z dlanmi tisti del telesa, ki se najbolj poti,

Potenje je naraven mehanizem uravnavanja telesne temperature in hkrati učinkovit način izločanja strupov iz telesa. Vendar pa je lahko pretirano potenje, še posebno nog, tudi zelo neprijetna nadloga. Poleg neprijetnega vonja se lahko pojavijo srbenje, razjede in druge tegobe.

Glavni vzrok neprijetnega vonja stopal je kombinacija potu in bakterij. Stopala so skupaj z dlanmi tisti del telesa, ki se najbolj poti. Ima namreč približno 600 žlez znojnic na kvadratni centimeter, kar je približno desetkrat več, kot jih imajo drugi deli telesa.

Nad neprijetni vonj na različne načine

Neprijetnega vonja se lahko znebite na različne načine. Če je le mogoče, v poletnem času ne nosite (zaprtih) čevljev ali nogavic, da lahko vaša stopala dihajo. Seveda si marsikdo tega ne more privoščiti zaradi službe in drugih obveznosti, zato priporočajo nogavice iz naravnih vlaken, kot sta volna ali bombaž.

Na voljo so tudi kreme za stopala, vendar je treba biti pozoren na kemikalije, ki jih vsebujejo. Lahko pa se odločite za kirurški poseg ali injekcije, ki zaprejo žleze znojnice v stopalih. Vsekakor je zelo pomembno, da si noge redno umivamo in jih do suhega obrišemo.

Srebro nevtralizira bakterije

Z neprijetnim vonjem pa se lahko uspešno bojujemo tudi z nogavicami, ki so obdelane z nanodelci srebra. »Srebro ne preprečuje potenja nog, temveč nevtralizira bakterije, kar preprečuje neprijeten vonj stopal.

Srebrni nanodelci, ki so čvrsto vezani na vlakna tkanine nogavic, omogočajo naravno in trajno baktericidno in fungicidno zaščito kože stopal. Srebro namreč neposredno uničuje bakterijske celice in glivice,« pravi Tomaž Korenčan iz podjetja Jamito.

VEČ

Ni komentarjev:

Objavite komentar

KOMENTIRAJ tukaj