sreda, 22. julij 2009

V razmislek

Ali veste, da ima Hrvaška kar 57% davka na zlato.
Carina 5%, davek na luksuz 30%, PDV (DDV) 22%.
V evropskih državah na zlato ni nikakršnega davka le prodajalci si vzamejo nekaj procentov nad borzno ceno. V Italijani pa razmišljajo o uvedbi 6% davka.
Državam in centralnim bankam ni všeč, da prebivalci posedujejo zlato, ker jim potem z inflacijo ne morejo pobrati prihrankov zato čedalje več držav razmišlja o uvedbi davka na zlato.
Trenutno je Slovenija raj za nakup zlata saj je najcenejši v Evropi, največ kupcev pa je iz Hrvaške, nekateri hrvaški državljani ga hranijo v sefih naših bank. Lahko se zgodi, da bodo tudi pri nas nekega dne uvedli davek in kot je pri nas vse možno se lahko odločijo le tega zaračunat za nazaj zato je najbolje zlato kupit anonimno, če se le da.

3 komentarji:

  1. zakon je v zelo malo primerih retroaktiven, to pomeni da velja za nazaj. tako da dvomim v to potezo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tajkuni so zafural plačal bomo državljani v obliki tega ali onega davka, ali ni to davek za nazaj? Država in banke bodo morala nekje vzet denar, da bodo vrnile kredite, ki jih sedaj jemljejo, da krijejo to kar so zafurali tajkuni, to vse bodo davki za nazaj pa čeprv se bodo drugače imenovali. DAVKI V PRIHODNOSTI BODO VEČJI ZARADI NEUMNOSTI V PRETEKLOSTI ZATO BODO PRIHODNJI DAVKI RETROAKTIVNI TO PRAVI ZDRAVA KMEČKA PAMET, EKONOMSKO STROKO PA JE ŽE ZDAVNAJ POVOZIL ČAS KER NI ZNALA NAPOVEDATI POSLEDIC RAZNORAZNIH ŠPEKULACIJ V PRETEKLOSTI.

    OdgovoriIzbriši
  3. Želel sem povedati, da ne bodo upičili davka na zlato za nazaj. Glede ostalega napisanega se pa strinajam. Ekonomska stroka je točno vedela kaj se bo zgodilo, vsaj nekateri saj so mi svetovali prodajo vsega kar imam na borzi. Ni bilo veliko pa venadar sem dobil vsaj nekaj. Tako da stroka ne želi tega na glas povedati. Zanimivo je pa videti kako vlečejo poteze, ki se dejansko skladajo z NWO-jem. Tako na zdravstvenem, ekonomskem, razvojenem, socialnem itd. Skratka sramota. Najhuje pa je da enostavno nič ne moremo. Poglej zadnji primer zdravstene stroke. Nakup enormnih količin tamiflujev in raznih cepiv proti gripi. Pa pizda za koga? Bemti najraje bi ga sam zadavil tistega, ki podpira take stvari.

    OdgovoriIzbriši

KOMENTIRAJ tukaj