nedelja, 16. oktober 2011

500 Milijonov Zadolženih Tlačanov: EU je Neo-Fevdalna Kleptokracija


Banke Evrope so novi fevdalni graščaki in gospodarji. Vsi Evropejci ji sedaj služijo kot zadolženi podložniki, tako ali drugače.
Če razbijemo vse šibke zaslone zvijač in zastiralno kompleksnost, kar vidimo v Evropi je kontinent zadolženih podložnikov, zavezanih bankam pod bičem Evropske Unije in njene vere, Evro.
Vem da to ni lepa slika ki jo predstavljajo gospodarji EU, blaginje zgrajene ne le na zadolženosti, ampak reševanje problematike zadolženosti z še več dolgovi, vendar je to realnost za lažno fasado evro območja o gospodarski »svobodi«.
Kako drugače lahko imenujemo togo prevlado velikih bank, kot pa neo-fevdalizem? Tako ali drugače je vsaka od 27 držav članic, državljane zavezala rizikom velikih mednarodnih bank, od katerih je večina iz Evrope.
Sredi zavajajočega prekrivanja glasov in agend je ta le eden: rešiti velike Evro banke. Vse ostalo je le mehanika. Banke so nove graščine, bančniki so novi fevdalni gospodarji in politični predstavniki EU in njeni vplivni predstavniki narodov so hlapčevski podložniki, ki uveljavlja »državno pravo«.
Tukaj je temeljno dejstvo: trilijonov  evrov dolgov ni moč nikoli odplačati. V ne-fevdalnem sistemu, tistem kjer bankirji niso gospodarji, bi to dejstvo priznali in ukrepali: 50% dolgov se odpiše z enim zamahom, vse banke, katerih premoženje je bilo uničeno, bi bile razglašene za plačilno nesposobne in likvidirane. Preostanek dolga, bi prevzel ekonomski presežek vsakega zadolženega naroda in nov, decentraliziran bančni sektor, strogo omejen in nastale bi manjše banke.
Do točke ko je »nemogoče«, Evropa ni nič drugega kot neo-fevdalna kleptokracija, ki služi bančnim gospodarjem. VEĆ

Ni komentarjev:

Objavite komentar

KOMENTIRAJ tukaj