petek, 19. februar 2010

Zlato, srebro in ostale žlahtne kovine dolgoročno v višave.

Resnično, kjer je volja, tam je pot in zmaga, je dokazala naša PETRA MAJDIČ. Tudi naša Slovenija bi lahko našla izhod in rešitev iz krize pa imamo smolo, da v vladi ni junaka, ki bi znal  odločno ukrepati. Zato, državljani, ukrepajte sami preden gremo vsi skupaj  v bankrot,  zaščitite svoje premoženje!!! Dolar in vse svetovne valute bodo nekega dne definitivno vredne 0. Samo letos, ko se je leto komaj začelo, so v povprečju vse valute  izgubile 10%,  toliko je pridobilo tudi zlato glede na €. Zakaj, zakaj vendar še tiščite denar v propadlih  bankah, ki so na stalni infuziji? Vem, večina ste ga že potrošili, nekaj ga je izpuhtelo v skladih in delnicah, pa plače so majhne in težko se zasluži. Vse je res, pa vendar, če niste do sedaj znali gospodariti z denarjem bo v prihodnje mnogo težje, ker bo privatna  ECB z inflacijo in tiskanjem novega denarja obubožala evropsko prebivalstvo sama pa se bo zaščitila z nakupom zlata in drugih dragocenih kovin. Naredite raje to vi, dokler še lahko, v taki krizi bo lahko zlato nekega dne prepovedano, saj vam država in ECB ne morete z inflacijo do živega, ker imate vi rumeno kovino,  inflacija definitivno pomeni tudi rast cene zlata katerega vrednost nikoli ne more pasti na 0, zaradi vgrajene vrednosti, ki je bila ustvarjenja z njegovim težavnim pridobivanjem in je seveda  dostopno v zelo omejenih količinah, kar za papir ne velja.
Zlato je primerno tudi za kratkoročno naložbo, je zelo likvidno in se ga lahko takoj proda. Še bolj kot zlato bo v prihodnje donosno srebro, vendar je ta obremenjen z DDV in se ga kratkoročno ne izplača kupit, dolgoročno pa bo večkrat bolj donosno kot zlato. Srebro je trenutno najbolj podcenjena žlahtna kovina in pa tudi surovina, ki je dostopna v manjših količinah kot zlato in se jo tudi stalno nepovratno porablja in bo nekega dne v naslednjih desetletjih izginilo iz obličja zemlje. Unča srebra bo lahko v naslednjih letih tudi do stokrat dražja kot je sedaj. 1kg srebra danes stane okoli 500€, če dodate še dve ničli  dobite na deželi majhno kmetijo ali stanovanje.Za vsa vprašanja glede naložb v žlahtne kovine sem dosegljiv na: mremic@gmail.com, ali pa vprašanje postavite na dostopnem komentarju tu spodaj. Ukrepanje in upanje v nemogoči situaciji loči zmagovalce od zgub, to je dokazala tudi naša Petra, učite se od nje! Ukrepaj takoj jutri bo morda prepozno.

6 komentarjev:

  1. Zanima me kaj menite glede investiranja v paladij, kot cenjeno in iskano industrijsko kovino, glede na to da mali vlagatelji in clani foruma dosti ne govorijo o njej???
    Hvala in LP

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja res na paladij kot naložbo smo čisto pozabili, zato takoj, ko utegnem napišem kar članek, lp, Matija

    OdgovoriIzbriši
  3. Danes paladij zelo zelo lepo raste :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Res je danes paladij dobro vleče, verjetno bodo šle tudi ostale žlahtne kovine nekoliko bolj gor. Paladija je na trgu zelo malo zato se vsak nakup bolj odraža z rastjo, žal pa tudi kadar pade tudi malo bolj pade kot ostale žlahtne kovine. Do sedaj se mi nakup pakadija bolj izplačal kot pa nakup ostalih kovin, verjetno bo še nekaj časa tako lahko pa doživimo presenečenje z večkratno podražitvijo v zelo kratkem času, vse je odvisno od novic glede gorivnih celic, katalizatorjev in fuzije.

    OdgovoriIzbriši
  5. Res je... Na 3x manjši znesek, ki sem ga vložil v paladij, kot ga sicer vlagam v srebro, mi je lep kupček keša navrgel... :D se mi kar smeji. Mislim, da bi se v roku 2 let znala cena 1 oz. paladija vrniti na tisto max ceno ever 1180$ na unčo. pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdravljeni vsi, izgubil sem denar za toliko podjetij, ki so trdila, da so pravi posojilodajalci, a ves moj trud je bil zaman, izgubil sem več kot 35.000 evrov zaradi lažnih posojilodajalcev, za katere trdijo, da so to, kar niso. Dokler me prijatelj ni predstavil pravega posojilodajalca, s katerim sem se obrnil, in sem od njega uspešno pridobil posojilo v samo 48 urah, bi priporočal vsem, ki iščejo posojilo brez strahu, da se obrnejo na e-pošto: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    OdgovoriIzbriši

KOMENTIRAJ tukaj