petek, 14. avgust 2009

Poplava napačnih informacij

Trenutno stanje na svetu je takšno, da se na nobeno informacijo ne morete zanesti, vsi govorijo o nekakšnem koncu krize jaz to smatram za čisto zavajanje. Razlogi zakaj tako mislim so naslednji:
Mislim, da se boste vsi strinjali, da se je vse skupaj začelo v ZDA katera ima s svojim dolarjem vpliv na celotno svetovno gospodarstvo in dokler se oni ne rešijo krize se tudi mi ne bomo. Če pogledamo ZDA podrobneje vidimo, da jim cvete trgovina z orožjem, sem ter tja naredijo kakšen avion, vse ostalo pa je uvoženo predvsem iz Kitajske, ki zaradi zelo poceni delovne sile neupoštevanja okoljskega varstva in še česa je tudi do 10x cenejša z svojimi proizvodi . Torej če američani doma ne delajo je logično, da mora nekje počiti in poka, predvsem se pa nenormalno hitro povečuje njihov dolg tako, da jim ne preostane drugega kot stalno tiskanje novega denarja kar bo definitivno vse dolarske varčevalce pripravilo do tega, da se bodo skušali znebiti ničvrednega dolarja oziroma vrednostnih papirjev predvsem dolarskih obveznic, kar bo pripeljalo do drastičnega padca njegove vrednosti ali celo hiperinflacijo. Razvrednotenje dolarja pa bo povzročilo razvrednotenje ostalih valut, da bo gospodarstvo ostalih držav takrat konkurenčno poceni ameriškim proizvodom. Trenutna rast delnic vZDA je posledica finančnih injekcij,ki pa so se prelile na borzo vendar je šel ta denar v nič. Dokler ameriško gospodarstvo ne bo proizvajalo in prodajalo svoje izdelke drugim državam ne vidim nobene gospodarske prihodnosti. Da pa bo Amerika konkurenčna Kitajski in ostalemu svetu bo preteklo še veliko let zato se bo po mojem mnenju ta kriza zavlekla in bo dolga.
Podobno je tudi v Evropi in še posebno v Sloveniji kjer vsak dan propade nekaj podjetij pametni pa zapirajo tudi uspešna podjetja saj vedo, da ne morejo biti več dolgo konkurenčna poceni izdelkom iz Azije in Kitajske. Brezposelnost se povečuje povprečen Slovenec ima komaj za položnice in hrano kdor pa je zadolžen te dolgove izredno težko vrača ali pa se na novo zadolžuje.
Dokler je tako kot je sedaj se stvari lahko samo še poslabšajo. Moj nasvet: NI TAKO KISLE LIMONE, DA SE NE BI DALO IZ NJE NAREDITI DOBRE LIMONADE, V TEM PRIMERU SO SLADKOR ŽLAHTNE KOVINE NA VAS PA JE ALI BOSTE PILI KISLO ALI SLADKO LIMONADO haha.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

KOMENTIRAJ tukaj