sreda, 17. junij 2009

Prihodnost Paladija



50% svetovne proizvodnje paladija pride iz Rusije, druga največja prizvajalka pa je Južna Afrika, ki ga proizvede 30 %. Paladij se uporablja v medicini , zobozdravstvu, elektroniki, za izdelavo nakita največ pa se ga uporablja v avto industriji kjer zadnje čase izpodriva platino v katalizatorjih, ker je veliko cenejši. Paladij pa poznajo tudi vlagatelji v žlahtne kovine .
Države BRIC Brazilija, Rusija, Indija, Kitajska želijo zmanjšati odvisnost od dolarja, ki kot vemo nima več prihodnosti, zamenjavo za dolar vidijo tudi v žlahtnih kovinah in predvsem Rusi navijajo za paladij to potrjuje tudi tale članek. Za vse, ki vidite dobro prihodnost v Palladiju lahko pri meni naročite naložbene Paladij kovance in palice. Tudi palladij je trenutno zelo poceni, še lani je bil 100% dražji, njegova cena bo poskočila ko bomo izšli iz krize ali pa, da ga začnejo države posebno Rusija uporabljati kot plačilno sredstvo
INFO: mremic@gmail.com,
Gsm: 041 647-531

1 komentar:

  1. Zanima me vaše mnenje glede povpraševanja in posledičnega gibanja cene paladija, kakor tudi uporabnosti v prihodnosti (da lahko usporejam s svojimi ugotovitvami).

    LP

    OdgovoriIzbriši

KOMENTIRAJ tukaj