petek, 29. maj 2009

Peter David Schiff




Peter David Schiff (rojen 23. marec 1963) , je ameriški gospodarski komentator, avtor in licenciran broker, ki trenutno služi kot predsednik Evro Pacific Capital Inc, je v celoti pooblaščen s strani posredniške družbe s sedežem v Darien, Connecticut.

Schiff je najbolj znan po svojem medvedjem pogledu na gospodarstvo Združenih držav in ob napovedani gospodarski krizi leta 2008 so postali mediji pozorni nanj. Avtor Knjige: Crash in Kako do dobička ob prihodnjem gospodarskem zlomu, objavljeni v letu 2007.

Poleg njegovih spisov, Schiff ohranja pomembne medijske stike, se pogosto pojavlja na ameriških finančnih novicah, programih TV omrežij, kot so: CNBC, CNN, CNN International, Fox News, Bloomberg TV in Fox Business, na Schiffovi internetni strani / radijski oddaji imenovani "Wall Street Unspun, ki je na voljo v podcast obliki."

Schiff je podpiral avstrijsko School of Economics in Ludwig von Mises Institute [5], in je bil gospodarski svetovalec za Ron Paul's kampanjo za leto 2008 Republikanska stranka barve, preko katere je Šif izrazil tudi podporo za dobro denarja, omejene vlade in prostega trga kapitalizma. Več
ŠE VEČ

Ni komentarjev:

Objavite komentar

KOMENTIRAJ tukaj