ponedeljek, 2. marec 2009

Pismo prijatelja

Super komentar iz linka: http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=4&c_id=194145


Pričakujte nove padce na borzah. V naslednjem tednu ali dveh bo šel Dow Jones rekordno nizko. In to bo šele začetek.

------------
To je moja napoved pred dvema tednoma. Zagotovo bolj točna kot od vseh butastih finančnih kvazianalitikov, ki so blebetali o izoblikovanju dna.
Dno?? Dno se ne izoblikuje takrat, ko iz dneva v dan beremo bolj in bolj hude novice ter so napovedi vse slabše in slabše. Tisti analitik, ki zdaj o govori o dnu je bodisi prevarant bodisi nesposobna budala, ki je zgrešil poklic.

Včerajšnji dan je lepo pokazal kako močno je manipuliran delniški trg v ZDA. GDP številke so katastrofalne in Dow Jones bi brez manipulacije padel še vsaj za 500 točk. Blagor tistim, ki nimate delnic in niste del borznega prevarantstva.

Napoved za naprej? Dow Jones bo sicer nekoliko okleval pri prebitju meje 6.000 točk, a ko bo enkrat padel pod 6.000 bo sledil prosti pad.



------------------
Ne vem natančno kaj nas čaka. To niso moje napovedi. To je samo posledica informacij, ki jih na internetu dobi lahko vsak, ki ima pet minut časa in ni preobremenjen s Piranskim zalivom, mehiškimi telenovelami ali posedanjem v bifeju. Internet je čudovito orodje, ki nam bolj kot kdajkoli prej pomaga pri razumevanju situacije v kateri smo. Informacij je polno. A ZAGOTOVO NE NA RTVSLO.SI ALI NA 24UR.COM. Zberi informacije in seštej 2+2.

Priporočam, da se pobliže seznaniš kako je ko gre država v p...... na tem LINKU. Argentinska ekonomija se je sesula l. 2001. Dobrih sedem let kasneje je situacija še vedno izredno slaba. Kriminal vlada na ulicah Buenos Airesa. Zakaj je tam ustavljanje pri rdeči luči na semaforju smrtno nevarno?

Pozanimaj se kakšen je aktualni rating npr. Ukrajine in Latvije in kaj bi za nas pomenil eventuelni bankrot ene izmed držav vzhodne Evrope.

Kaj pomeni situacija v francoskih čezmorskih departmajih, kot sta Guadelupe in Martinique kjer mladoletniške tolpe ustrahujejo prebivalce? To je del EU, ki je sicer oddaljen na tisoče km, a kdor misli, da smo imuni na takšne pojave se prekleto moti. Danes Martinique in Buenos Aires, jutri Ljubljana.

Pozanimaj se kaj se zgodi, ko začnejo odpovedovati javne službe, kakšne so ceste, ko jih nihče ne vzdržuje daljše obdobje, v kateri vsakodnevni situaciji si najbolj izpostavljen nevarnosti ropa (a kdo ve?), kateri so najbolj primerni varnosti sistemi za tvoj dom, kateri psi so najboljši čuvaji, poduči se o orožju in rokovanju z njim.

Se zavedaš, da je povprečen pošten državljan v primeru lakote v treh dneh sposoben krasti in v enem tednu ubijati za hrano? Kaj ta podatek pove danes in kaj čez pol leta, eno leto ali pet let, če se bo situacija slabšala?

Koliko hrane pomlatiš v enem letu, kaj veš o konzerviranju hrane, katero hrano nujno potrebuješ za preživetje.

Poišči informacije o plemenitih kovinah, za kaj je dobro srebro in za kaj zlato. Zakaj je boljše zlato v majhnih količinah kot pa cela unča, ko je kriza na vrhuncu?

WAKE UP PEOPLE!!





LP, Grega

Ni komentarjev:

Objavite komentar

KOMENTIRAJ tukaj