petek, 11. februar 2011

ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011




 Verzija v hrvaškem jeziku je tukaj klikni na kvadratek CC in zberi Croatian





Zeitgeist: Moving forward (ZMF), delo režiserja Petra Josepha, je celovečerni dokumentarec, ki predstavlja potrebo po prehodu iz trenutne družbeno-ekonomske denarne paradigme, ki obvladuje celotno svetovno družbo. Predstavitev se ne ukvarja z vprašanji iz tradicionalnih ideologij ali kulturnega relativizma, ampak gre korak naprej. Poskuša razložiti najosnovnejše, empirične lastnosti človeškega in družbenega preživetja, nato pa te nespremenljive naravne zakone ekstrapolira v novo trajnostno družbeno paradigmo, imenovano "na virih temelječe gospodarstvo" (angl. resource-based economy - RBE).
V filmu nastopajo strokovnjaki s področij javnega zdravstva, antropologije, nevrobiologije, ekonomije, energetike, tehnologije, družbenih ved in drugihttps://docs.google.com/a/zeitgeist.si/?tab=mo&ndplr=1#homeh področij, ki so povezana z delovanjem družbe in kulturo. Tri glavne teme tega dela so človeško obnašanje, denarna ekonomija in uporabna znanost. Film kot celota tako ponuja model za razumevanje trenutne družbene paradigme in razloži zakaj je skrajni čas, da jo spremenimo. Poleg tega vključuje tudi predstavitev novega, radikalnega, a praktičnega družbenega pristopa, ki temelji na poglobljenem razumevanju in bi lahko razrešil družbene stiske, ki pestijo današnji svet.
Za razliko od sloga večine dokumentarcev, ZMF vsebuje tudi vzporedno dramatično/filmsko zgodbo z nekaj znanimi igralci, kar na abstrakten način poudari splošno sporočilo filma. V njem so tudi številni 2D in 3D prikazi in animacije, hkrati pa ohranja standardno, tradicionalno obliko dokumentarnega filma.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

KOMENTIRAJ tukaj