ponedeljek, 16. avgust 2010

Smo pred večjo rastjo žlahtnih kovin.



September je v povprečju najboljši mesec za naložbo v žlahtne kovine. Kot kažejo grafi bo tudi avgust letos med boljšimi meseci zato pohitite z nakupi! Dolgoročno nimate kaj izgubiti. 
 Za izhod iz krize svetovno gospodarstvo nujno potrebuje sveže natisnjen denar kar bo ustvarilo inflacijski pritisk, ki bo povzročil padec zaupanja v valute, ljudje poiščejo varnost v žlahtnih kovinah zato bodo cene le teh v prihodnje mnogo višje. V teh časih, ko podjetja propadajo, tudi delnice podjetij niso zanesljiva naložba.  Zaradi zastoja industrije cena nafte ni stabilna zato mnogi iščejo varni pristan v zlatu, srebru platini in paladiju. Kitajska je začela svoje trgovinske presežke vlagati v surovine in žlahtne kovine.
 Kreditna kriza,  nizke obrestne mere in  tiskanje denarja bo preko inflacije nekoga nagradila z večkratnim povečanjem premoženja. Trenutna cena zlata je 1200$ kar še zdaleč ni realno saj, če upoštevamo koliko ima Amerika dolga, bi morala biti cena zlata preko 40 000 $, kar je 33 kratno povečanje cene, če pa upoštevate zgodovinsko razmerje zlato srebro 1:16, bo lahko srebro preko 120 krat dražje.  Danes je unčni srebrnik okoli 17€, nekega dne je lahko preko 2000€. Vse te številke so lahko nekomu smešne, vendar mnogi verjamejo vanje.  
 


LETA 1914 JE JE BIL ZLATI KOVANEC ZA 1 NEMŠKO MARKO ENAKOVREDEN 1 PAPIRNATI MARKI,
 20. NOVEMBRA 1923 JE BILA 1 ZLATA MARKA 1.000.000.000.000 PAPIRNATIH MARK.

HIPERINFLACIJA
INFLACIJA
V rubriki " Preišči ta spletni dnevnik " lahko na temo inflacija najdeš še mnogo mojih člankov

Ni komentarjev:

Objavite komentar

KOMENTIRAJ tukaj