četrtek, 22. december 2011

Žlahtne kovine v letu 2012

Vse Evropske države se bodo močno zadolžile pri ECB kar bo močno dvignilo delnice, surovine.  žlahtne kovine in nafto vendar bo to zelo kratkoročno. Že sredi poletja bo bankam zmanjkalo denarja in nekatere bodo prisiljene odprodati svoje rezerve v zlatu kar bo trenutno zbilo ceno vsem žlahtnim kovinam.  Ti dogodki se ne dajo točno napovedati zato bodo nekateri kratkoročni investitorji v prihodnjem letu izgubili precejšen del svojega kapitala. Drugo leto je nujno potrebno pri vsaki naložbi upoštevati merilo povprečnega stroška in imeti vedno dovolj veliko likvidnost za nakupe ob padanju cen. Ob nastanku precej verjetne vojne na bližnjem vzhodu in zaprtju Hormuške ožine bo lahko cena nafte in zlata dnevno rasla za več deset odstotkov. Tu bi bilo potrebno reči tudi to, da ima Italija preko 2000 ton zlata in da se to zlato lahko  zaradi velikih finančnih težav, ki jih ima, začne odprodajati, takrat pa pričakujete do 50 % padca žlahtnih kovin. Da, nekateri bodo iz tega naredili dobiček a svetujem vam, da ne poizkušate špekulirati  in raje investirajte dolgoročno in naj vas trenutne korekcije ne skrbijo, lahko jih  jemljete kot novo priložnost poceni nakupa.  Pomembno je, da ste vedno likvidni, da se z vami ne zgodi to kar se dogaja z NLB, ker vas ne bo noben kapitaliziral.
V prihodnjem letu ne pozabite na srebro ta kovina bo najboljša naložba v prihodnjih desetih letih, kajti najdražje je tisto česar ni in to se bo zgodilo z srebrom v 9-tih letih. Že nekaj let se količina najdenega in pridobljenega srebra manjša poraba pa se stalno veča. Nikoli v celi zgodovini ni bila nobena stvar tako podcenjena kot je sedaj srebro in do sedaj še nobena kovina ni bila tako potrebna industriji kot je srebro.
Srebro je najboljši električni in toplotni prevodnik, najbolje odbija svetlobo, z njim se da izdelati najboljše baterije, ki so lahke in imajo veliko kapaciteto, srebro je osnova za nove lcd ekrane, sončne celice uporablja se za nešteto elektronskih proizvodov vsak ga nosi v svojem žepu, če ima s seboj mobitel, elektro industrija ga uporablja za prevleko žic kontaktov itd. Solarne celice satelitska tehnologija itd.
   Z novim letom pa prihajajo tudi nove naložbene priložnosti katere pa bom razkril čez nekaj mesecev, če pa  kdo  želi takoj o tem izvedeti kaj več  se lahko dogovori za sestanek z menoj na mail: mremic@gmail.com. 

sreda, 21. december 2011

četrtek, 8. december 2011

ODPISANI PARLAMENTARCI BODO ZAPRAVILI SUVERENOST SLOVENIJE


LJ – Čeprav so bile volitve v nedeljo, je predsednica Odbora za zunajo politko, Janja Klasinc sklicala nujno sejo, ki bo potekala za zaprtimi vrati v četrtek. Zaprte seje se bodo udeležili še stari poslanci, tema  bo samo ena, sprejeti pogodbo o ustanovitvi Evropskega mehanizma za stabilnost.
Poslanci bodo gradivo dobili šele po podpisu, zaradi označenosti s stopnjo tajnosti.
O tako pomembni predaji suverenosti, neizvoljenim eurokratom, ki jih ljudje ne morejo odstraniti, zamenjati in ki niso odgovorni ljudem, ampak samo interesom zasebnih bank, bi seja morala potekati javno, vsem na očeh.

Evropska kriza malo drugače.


Dejstva:
Med 2. svetovno vojno je na področju današnje Evrope nasilno izgubilo življenje preko 6 milijonov Židov.
Danes je njihovo mesto zasedlo več deset milijonov muslimanov
Večina Židov se ima za po božji volji izvoljeno ljudstvo, se imajo za ustvarjalne talentirane ljudi, ki spreminjajo svet na bolje in da je to videti na vseh področjih v znanosti, umetnosti, mednarodni trgovini itn. 
O muslimanih večina Židov meni, da so neumni nevedni ekstremisti z pomanjkanjem tolerance, prinašajo kriminal in revščino, so nedelavni,  načrtujejo umore in teroristična dejanja.
 Danes svetovno ekonomijo upravljajo ljudem prikriti židovski bankirji preko njihovih  centralnih bank.
      Med drugim, bodo verjetno tudi  zaradi teh dejstev,  poskušali Evropo spraviti na kolena, prevzeti oblast in premoženje vseh  evropskih držav. V skladu s tem bodo vplivali na to, da se spremeni evropska pogodba, kjer  bo imela ECB (evropska centralna banka )  glavno besedo.
Tako bodo  evropske države izgubile svojo suverenost.
VEČ