sobota, 29. oktober 2011

Fall of the Republic, Padec Republike: Predsedovanje Barack Obame – Napovednik


Fall of the Republic, Padec republike prikazuje, kako tuji korporativni karteli vodijo gospodarstvo ZDA v propad. Svetovni voditelji napovedujejo, da je čas za svetovno vlado blizu in da bodo ameriški dolar kmalu zamenjali z mesta svetovne rezervne valute.
Predsednik Obama je kršil določilo 1/9 ameriške ustave, ko je predsedoval Varnostnemu Svetu OZN in s tem postal prvi ameriški predsednik, ki je hkrati predsedova mednarodnemu telesu.
Tehnokratska diktatura je v končni fazi priprav medtem, ko se človekove pravice zamanjšujejo povsod po svetu. Povsod se spušča zelezna zavesa visoko-tehnološke diktature.
Mednarodni režim voden s strani neizvoljene korporativne elite uvaja planetarni davčni sistem na osnovi izpustov CO2, ki bo obvladoval vse človeske aktivnosti in vzpostavil sistem neofevdalnega suženjstva.
Postavljalci imidža so Obamo svetu predstavili kot odrešitelja. V resnici je trojanski konj, ki mora množice pomiriti ravno dovolj dolgo, da globalisti dokončajo svoj načrt.
Ta film predstavlja zgradbo novega svetovnega reda in kaj imajo globalisti v rokavu za ves svet. Bolj pomembno, sporoca nam, kako lahko “mi ljudje” ponovno vzamemo stvari v svoje roke, obrnemo tok dogodkov iz kriminalnega nazaj v pravičnega in spravimo tirane pred roko pravice.
Film Alexa Jonesa

ponedeljek, 24. oktober 2011

nedelja, 23. oktober 2011

Bo moč ustvarjanja denarja vzeta iz rok zasebnih bank?

Bo moč ustvarjanja denarja vzeta iz rok zasebnih bank?
Dandanes (celo med ekonomisti) malokdo razume zgodovino denarja ter proces nastajanja denarja v sodobni družbi. Sam zgodovinski izvor denarja je zavit v tančico skrivnosti, toda dejstvo je, da se je moderno bančništvo na Zahodu pričelo z bankirskimi hišami v Italiji ter kasneje v Nemčiji, ki so v 16. stol. ustvarile inovativne finančne instrumente kot so trgovinski bankovci (Bills of trade), obveznice ter multiplikacijo kredita (fractional reserve banking). Vse to se je v 17. stol. preneslo v Veliko Britanijo, kjer je l. 1694 nastala Bank of England, model centralne banke za vse ostale, ki so po svetu vzniknile v naslednjih stoletjih.
Vse od Antike se je skozi stoletja bil boj za prevlado nad izdajo denarja med državo (oz. vladarjem) ter zasebnimi interesi (plemstvo, zlatarji, bankirji, …). To zelo dobro in natačno dokumentira knjiga Stephena Zarlenge, The Lost science of Money. Uzakonjenje multiplikacije kredita kot legalne prakse v Angliji (1704 Promisory Notes Act) ter kasnejša zakonodaja sta skupaj z opustitvijo Bretton Woodskega sistema l. 1971 ter z naknadnimi deregulacijami bančnega sektorja povzročila, da danes okoli 98% denarja v obtoku predstavlja kredit izdan s strani komercialnih bank. Kljub temu, da centralne banke trdijo, da lahko z instrumenti svoje monetarne politike (npr. obveznimi rezervami ter z minimalno obrestno mero) učinkovito nadzirajo količino izdanega kredita, pa naj bi praksa govorila drugače. Nedavna študija (New Economics Foundation, 2011) razkriva, da Bank of England nima velikega vpliva nad izdajanjem kreditov:
Credit is rationed by banks, and the primary determinant of how much they lend  is not interest rates but confidence that the loan  will be repaid and confidence in the liquidity and solvency of other banks and a system as a whole.” (NEF, str. 5)
To pomeni, da vsa sredstva (trilijoni evrov in dolarjev), ki so jih centralne banke namenile za reševanje bančnega sektorja, nimajo željenega učinka. Banke si z njimi čistijo umazane računovodske knjige, posojajo pa ne. Če že, posojajo tja, kjer se obeta dobiček in ne malim in srednjim podjetjem, kjer je zaposlena večina prebivalstva.

VZHODNO TURČIJO PRIZADEL POTRES 7,2 STOPNJE






Magnitude 7.2 - EASTERN TURKEY

2011 October 23 10:41:21 UTC

Earthquake Details

  • This event has been reviewed by a seismologist.
Magnitude7.2
Date-Time
  • Sunday, October 23, 2011 at 10:41:21 UTC
  • Sunday, October 23, 2011 at 01:41:21 PM at epicenter
Location38.628°N, 43.486°E
Depth20 km (12.4 miles) set by location program
RegionEASTERN TURKEY
Distances
  • 17 km (10 miles) NNE (32°) from Van, Turkey
  • 117 km (72 miles) N (349°) from Hakkari, Turkey
  • 128 km (80 miles) SSE (163°) from Karakose (Agri), Turkey
  • 194 km (120 miles) SSW (207°) from YEREVAN, Armenia
Location UncertaintyError estimate not available
ParametersNph=0, Dmin=0 km, Rmss=0 sec, Gp= 0,
M-type=centroid moment magnitude (Mw), Version=1
Source
Event IDusb0006bqc


petek, 21. oktober 2011

Afrika po padcu Libije odprta za plenjenje


Afriški sin si je prilastil kronske dragulje tega kontinenta
14. oktobra je predsednik Barack Obama naznanil, da pošilja specialne enote Združenih Držav v Ugando, kjer se bodo vključili v državljansko vojno. V naslednjih nekaj mesecih bodo ameriške bojne enote vstopile na ozemlja Južnega Sudana, Konga in Centralno Afriške Republike. V boj se bodo vključile, če bodo izzvane v samoobrambo, satirično pravi Obama. Sedaj, ko je Libija varno na strani Zahoda, se lahko ameriško osvajanje afriškega kontinenta prične. VEČ

ponedeljek, 17. oktober 2011

Mogoče je res

Naša pomoč in pomoč drugih evropskih držav gre za nabavo grških tankov Več

Medtem ko se zoprna dolgočasna Evropska dolžniška kriza nadaljuje, z možnostjo da Grčiji zmanjka denarja v nekaj tednih in z Evropskim bančnim sistemom na robu kolapsa, evropski politiki še vedno nimajo pojma kaj počno, obstaja majhen kos komedije.
Verjetno črne.
Švedski časopis SvD Näringsliv poroča da je Grčija naročila 400 tankov od Združenih Držav (kaj?).
Poročilo citira Defencegreece spletno stran, ki citira revijo »Hellenic Defence & Technology« da je vlada ZDA odobrila prodajo 400 M1A1 Abram tankov grški vojski. Naročilo je vredno »desetine milijonov dolarjev«. In na spletni strani Defencegreece je dodano da je bilo »pismo dobavljivosti in cene poslano organom ZDA v zvezi z poceni programom za nadgradnjo 20 AAV7A1«.
Temu torej rečemo »fiskalna stimulacija«.
Ne, čakaj, gre za stimulacijo ameriškega gospodarstva!

nedelja, 16. oktober 2011

zaprti in aretirani v banki, ker so hoteli zapreti bančni račun.




Dobra reklama za CITIBANK, da bi bil  njihova stranka grem jutri zaprt račun pa čeprav me zaprejo. To kar je storila policija v tem primeru lahko jutri povzroči propad CITIBANK-E. 

500 Milijonov Zadolženih Tlačanov: EU je Neo-Fevdalna Kleptokracija


Banke Evrope so novi fevdalni graščaki in gospodarji. Vsi Evropejci ji sedaj služijo kot zadolženi podložniki, tako ali drugače.
Če razbijemo vse šibke zaslone zvijač in zastiralno kompleksnost, kar vidimo v Evropi je kontinent zadolženih podložnikov, zavezanih bankam pod bičem Evropske Unije in njene vere, Evro.
Vem da to ni lepa slika ki jo predstavljajo gospodarji EU, blaginje zgrajene ne le na zadolženosti, ampak reševanje problematike zadolženosti z še več dolgovi, vendar je to realnost za lažno fasado evro območja o gospodarski »svobodi«.
Kako drugače lahko imenujemo togo prevlado velikih bank, kot pa neo-fevdalizem? Tako ali drugače je vsaka od 27 držav članic, državljane zavezala rizikom velikih mednarodnih bank, od katerih je večina iz Evrope.
Sredi zavajajočega prekrivanja glasov in agend je ta le eden: rešiti velike Evro banke. Vse ostalo je le mehanika. Banke so nove graščine, bančniki so novi fevdalni gospodarji in politični predstavniki EU in njeni vplivni predstavniki narodov so hlapčevski podložniki, ki uveljavlja »državno pravo«.
Tukaj je temeljno dejstvo: trilijonov  evrov dolgov ni moč nikoli odplačati. V ne-fevdalnem sistemu, tistem kjer bankirji niso gospodarji, bi to dejstvo priznali in ukrepali: 50% dolgov se odpiše z enim zamahom, vse banke, katerih premoženje je bilo uničeno, bi bile razglašene za plačilno nesposobne in likvidirane. Preostanek dolga, bi prevzel ekonomski presežek vsakega zadolženega naroda in nov, decentraliziran bančni sektor, strogo omejen in nastale bi manjše banke.
Do točke ko je »nemogoče«, Evropa ni nič drugega kot neo-fevdalna kleptokracija, ki služi bančnim gospodarjem. VEĆ

petek, 14. oktober 2011

Kaj je Anonymous?


Anonymous Slovenia 15. oktober


Anonymous še sporoča naslednje:
''Stari sistem se poskuša boriti z neustavljivo silo, z LJUDMI. In ker ni vodstva od Anonymous, ni nadpostavljenih, tudi ni česa za poraziti. Anonymous delujejo iz niča in ugašajo v nič. Ne da se jih najti, loviti ali poloviti. To kar smo Anonymous, to je zen! Moč Anonymous leži v dejstvu, da je vsakdo lahko Anonymous in ni načina, da bi kdorkoli lahko poškodoval abstraktno idejo, mi smo tok ali reka idej!
Ne moreš pa se boriti z reko ali z oceanom, ker ima naravo, ki se je ne da zaustaviti ali blokirati, vedno podere ali preplavi ovire in vse kar ji stoji na poti je usojeno na propad... ''