petek, 29. januar 2010

Zakaj kupiti žlahtne kovine?

V razmerah zmanjševanja potrošnje in  proizvodnje, ko se  veča nezaposlenost in pomanjkanje denarja, je zelo pametno sprožiti   veliko inflacijo, ki pripomore obnoviti potrošnjo saj tisti, ki še imajo denar, tega veselo zapravijo v strahu pred izgubo njegove vrednosti. S povečanjem nakupovanja  pa se blagostanje kmalu povrne.
Trenutno  centralne banke ZDA, EU  in drugih držav pospešeno tiskajo ogromne količine denarja, vendar inflacije še ni moč sprožiti zaradi ukrepov varčevanja, ki  delujejo antiinflacijsko. Kapitalizem nujno potrebuje potrošnjo ali pa nebo obstal, torej bo velika inflacija potrebna ali pa bo prišlo do preoblikovanja družbenega reda v večini držav. Torej na koncu ostanejo samo dve rešitvi, inflacija  ali vojna,  katera pa tako ali tako prinese inflacijo.  Zaradi neizogibne inflacije ali celo hiperinflacije je pametno, da se prebivalci izognejo izgubi nakupne moči denarja s tem, da ga naložijo v stvarne naložbe med katerimi so tudi najbolj poznane kovine zlato, srebro, platina in paladij. Lahko bi naložili tudi v delnice, vendar tega ne priporočam, dokler gospodarstvo ne doživi razcveta saj so delnice deleži ekonomskih gospodarstev katera pa trenutno niso uspešna. Lahko naložite v nakup stanovanj in drugih nepremičnin vendar tudi tu imamo trend padanja cen in napoved novih davkov. Trenutno je definitivno pametno vlagati v žlahtne kovine, vendar je treba pri tem upoštevati  nekatere slabe lastnosti take naložbe, med njimi bi omenil predvsem velika nihanja vrednosti pri katerih lahko vlagatelj na kratki rok  precej izgubi. Na internetu lahko najdete mnogo grafov, ki kažejo na velika kratkoročna nihanja pri katerih bi lahko vlagatelj z napačno izbranim časom naložbe izgubil tudi več 10% premoženja. Nekaj pa še vedno drži, dolgoročno gredo cene žlahtnih kovin gor kajti, ko enkrat recimo  najdete nahajališče zlata, ko ga izkoplete in predelate rudo imajo kovine že trajno vrednost, kar pa ne velja za denar, ki se ga da natisnit. Da se izognete kratkoročnim padcem v kakršnekoli naložbe priporočam MPS sistem ali MERILO POVPREČNEGA STROŠKA
Srebro lahko kupite tudi pri meni lahko vam zagotovim nizko ceno,  anonimni nakup, popust 10€  za vsak nakup nad 1kg. Nakupi nad 5kg še dodatno darilo  2,5 dcl  koloidnega srebra. Več v zadnjem odstavku tega članka
Informacije: mremic@gmail.com
Gsm 041 647-531

torek, 26. januar 2010

sobota, 9. januar 2010

Imate pokvarjen daljinski upravljalnik?

Ni problema,  sporočite tip naprave, vaš naslov in telefonsko številko in  v roku treh dni prejmete novega, cena je 27€ s poštnino vred.Daljinec je pripravljen za uporabo in ga ni potrebno naknadno programirati, baterije so priložene. Naročila sprejemam na: mremic@gmail.com.
   

četrtek, 7. januar 2010

The Dollar Bubble

VIDEO

GLOBAL CREDIT CRISIS (phase II) --- (Max Keiser) °°•.★.•°★°.

Video

Svetovne valute čedalje bolj izgubljale svojo vrednost v primerjavi z zlatom

Parthenon - Euro brinkmanship escalates as ECB shuts door on Greek bail-out
V prihodnjih letih (1-2) pričakujemo uradno razvrednotenje dolarja in tudi valut v številnih drugih državah, pravi Bob Chapman priznani finančni analitik, ki je med drugim pravilno napovedal borzni zlom v letu 2007. 
Ameriški in britanski finančni sistemi so plačilno nesposobni. Prav tako je pod hudim pritiskom evro zaradi težav v Grčiji, Španiji, na Irskem, Portugalskem in v Italiji, tudi centralne banke v ostalih državah se spogledujejo z možnostjo uradne devalvacije svojih valut z namenom izbolšanja konkurenčnostnega položaja na trgu. Javnost se verjetno ne zaveda, kako kaotičen je dejanski položaj.
Med drugim pove tudi, da je v trenutni situaciji zelo neumno imeti na zalogi večje količine dolarjev, evrov,…., saj bodo le ti rapidno izgubljali svoj vrednost napram trenutno edinemu pravemu ohranjevalcu vrednosti (zlatu).  Kot nujna likvidnostna rezerva zadoščajo že  prihranki v višini največ 3 mesečnih obratovalnih stroškov gospodinjstva….. 

Kreditni krizi ni videti konca, ZDA namenile že 13.000 milijard $ za njeno reševanje



Tržne manipulacije nas znova in znova šokirajo, ugotavlja priznani poznavalec finančnih trgov Bob Chapman. ZDA so tako za »jamo brez dna« (za reševanje slabih dolgov in posledično za oživitev gospodarstva) namenile 13.000 milijard $ na račun davkoplačevalcev. Vendar se brezposelnost onstran luže še vedno povečuje, bančnih posojil je čedalje manj, inflacija pa je pred vrati…..
Zaradi teh enormnih finančnih spodbud  so leto 2009 dokaj lagodno preživele banke, zavarovalnice in borze, vrednost premoženja gospodinjstev/državljanov pa se je v neto vrednosti zmanjšala za skoraj 7.000 milijard $.
Vsaj 14% realna inflacija, je v letu 2010 že neizpodbitno dejstvo. FED in druge centralne banke so bodo dejansko poskušale izogniti hiperinflacij. Še  resnejše težave pa se napovedujejo v letu 2011….
Več