petek, 14. avgust 2009

Poplava napačnih informacij

Trenutno stanje na svetu je takšno, da se na nobeno informacijo ne morete zanesti, vsi govorijo o nekakšnem koncu krize jaz to smatram za čisto zavajanje. Razlogi zakaj tako mislim so naslednji:
Mislim, da se boste vsi strinjali, da se je vse skupaj začelo v ZDA katera ima s svojim dolarjem vpliv na celotno svetovno gospodarstvo in dokler se oni ne rešijo krize se tudi mi ne bomo. Če pogledamo ZDA podrobneje vidimo, da jim cvete trgovina z orožjem, sem ter tja naredijo kakšen avion, vse ostalo pa je uvoženo predvsem iz Kitajske, ki zaradi zelo poceni delovne sile neupoštevanja okoljskega varstva in še česa je tudi do 10x cenejša z svojimi proizvodi . Torej če američani doma ne delajo je logično, da mora nekje počiti in poka, predvsem se pa nenormalno hitro povečuje njihov dolg tako, da jim ne preostane drugega kot stalno tiskanje novega denarja kar bo definitivno vse dolarske varčevalce pripravilo do tega, da se bodo skušali znebiti ničvrednega dolarja oziroma vrednostnih papirjev predvsem dolarskih obveznic, kar bo pripeljalo do drastičnega padca njegove vrednosti ali celo hiperinflacijo. Razvrednotenje dolarja pa bo povzročilo razvrednotenje ostalih valut, da bo gospodarstvo ostalih držav takrat konkurenčno poceni ameriškim proizvodom. Trenutna rast delnic vZDA je posledica finančnih injekcij,ki pa so se prelile na borzo vendar je šel ta denar v nič. Dokler ameriško gospodarstvo ne bo proizvajalo in prodajalo svoje izdelke drugim državam ne vidim nobene gospodarske prihodnosti. Da pa bo Amerika konkurenčna Kitajski in ostalemu svetu bo preteklo še veliko let zato se bo po mojem mnenju ta kriza zavlekla in bo dolga.
Podobno je tudi v Evropi in še posebno v Sloveniji kjer vsak dan propade nekaj podjetij pametni pa zapirajo tudi uspešna podjetja saj vedo, da ne morejo biti več dolgo konkurenčna poceni izdelkom iz Azije in Kitajske. Brezposelnost se povečuje povprečen Slovenec ima komaj za položnice in hrano kdor pa je zadolžen te dolgove izredno težko vrača ali pa se na novo zadolžuje.
Dokler je tako kot je sedaj se stvari lahko samo še poslabšajo. Moj nasvet: NI TAKO KISLE LIMONE, DA SE NE BI DALO IZ NJE NAREDITI DOBRE LIMONADE, V TEM PRIMERU SO SLADKOR ŽLAHTNE KOVINE NA VAS PA JE ALI BOSTE PILI KISLO ALI SLADKO LIMONADO haha.

torek, 11. avgust 2009

Novo, ugodni pogoji nakupa za sodelavce!!!!

Vsak, ki je pri meni kupil več kot 5kg srebra lahko postane sodelavec in se mu pri vsakem nadaljnem nakupu obračuna popust v znesku 0,5€/unčo. Pri kovancih ali palicah nad 1kg je popust 10€/kg. Nove sodelavce sprejemam do 1.9.2009.

ponedeljek, 10. avgust 2009

Network 1976 - TV je iluzija

Network 1976 - TV je iluzija

Banke sprejele sporazum o zmanjšanju prodaje zlata

Z 20% manjšo prodajo pa so priznale, da tudi one računajo na večjo inflacijo kar je takoj dvignilo ceno žlahtnih kovin. VEČ

Kitajci si delajo zaloge srebra

Ogled filma

INFLACIJA POMENI DRAŽJE ZLATO

Poslovni dnevnik - ponedeljek, 10.08.2009

Cena zlata je v četrtek za kratek čas dosegla 972 dolarjev za unčo, po tistem, ko je centralna banka Velike Britanije presenetila trg z nadaljevanjem ekspanzivne monetarne politike (odkupovanje obveznic v obsegu 175 milijard funtov).

Presežna likvidnost na trgu bi lahko sčasoma pripeljala do inflacije, če centralne banke ne bodo pravočasno reagirale, ko bo svetovna gospodarska rast začela ponovno odločno naraščati. Zlato je na novico reagiralo močno prav zato, ker je veliko investitorjev prepričanih, da se takšna rast nedvomno že dogaja. Ker so predstavniki ECB v četrtek na tiskovni konferenci poudarili, da lahko pride do zvišanja ključne obrestne mere šele prihodnje leto, ti investitorji še bolj utemeljeno domnevajo, da se centralnim bankam v resnici ne bo posrečilo dovolj hitro reagirati. Če povzamemo, dejavniki, ki povečujejo strah pred visoko inflacijo, so ponovno povečali potencial rasti cene zlata. Na tem mestu moramo seveda tudi omeniti, da povpraševanja iz drugih sektorjev ter bistvenega pritoka svežega denarja v ETF, indeksne sklade na zlato, v tem trenutku še vedno ni. Več

četrtek, 6. avgust 2009

Še enkrat, zakaj srebro?

Zakaj srebro?

Plemenite kovine ob inflaciji kot zaščita premoženja MATJAŽ ŠTAMULAK, samostojni premoženjski svetovalec


Zlato za malega človeka. Srebro je iz zgodovine znano kot “zlato za majhnega človeka”, ker je imelo in še ima veliko dostopnejšo ceno od zlata. V resnici se je v tem reku uresničilo predvsem to, da je bilo srebro podobna zaščitna varovalka kot zlato v času razvrednotenja papirnatega denarja (inflacija, hiperinflacija). Tudi srebro je namreč ohranilo realno vrednost premoženja in je v času denarnih reform postalo celo plačilno sredstvo. Tako je bilo možno, po pripovedovanju avtorjev Jürgena Müllerja in Stefana Zweiga, v gospodarski krizi 30. let prejšnjega stoletja s srebrnikom teže ene unče (31,1035 grama) preživeti sebe in svojo družino z živili za cel teden. Danes je nominalna vrednost takšnega srebrnika na borzi okrog 10 evrov in postavlja se vprašanje, ali se lahko zgodovina ponovi? Bi lahko še enkrat doživeli takšno razvrednotenje papirnatega denarja in poskok vrednosti srebra?

več v reviji Kapital

INFLACIJA

Dobro preglejte spodnjo tabelo kaj se je zgodilo samo v treh letih od 1920 do1923 in kaj se lahko zgodi do konca leta 2012. Zato, če je samo 1 proti 1.000.000 možnosti, da se to res zgodi, se splača imeti nekaj zlata, da ne govorim o srebru, ki je že zdaj najmanj 3x prepoceni glede na zgodovinsko razmerje zlato srebro