sreda, 29. julij 2009

FED-u je uspelo, kar ni še nikomur!

Picture


Pretekli teden je v Historic Fairmont Hotel v Vancouverju potekal že 10. Agora Financial Investment Symposium na katerem so med ostalimi odličnimi predavatelji gostili tudi dr. Marca Fabra. Tega odličnega finančnega strokovnjaka boste imeli možnost srečati tudi na letošnjem 3. kongresu plemenitih kovin in surovin v Sloveniji, kjer bo zopet eden glavnih predavateljev. V svojem govoru je izpostavil, da tiskanje denarja, rast dolga in primanjkljaji ne ustvarjajo blaginje. Poleg tega je dejal, da je Ameriški centralni banki (FED) v obdobju med leti 2001 in 2007 uspelo nekaj, kar do sedaj ni uspelo še nikomur. Ustvarili so balone v vseh naložbenih sektorjih, povsod po svetu! Delnice, obveznice, nafta, nepremičnine, umetnine,… vrednost katerekoli naložbe je naraščala. Edina stvar, ki v tem obdobju ni naraščala je bil ameriški dolar. Naložbeni baloni so bili v preteklosti lokalizirani, zato je današnji svet naložbenih balonov nekaj novega. Ta pa s seboj prinaša še nekaj novega - svetovni finančni zlom. Ameriški dolg raste več kot petkrat hitreje od njihovega bruto družbenega proizvoda (BDP) kar pomeni, da na vsak dolar dodatnega dohodka Američani dodajo 5,50 dolarja k svojemu dolgu. Kako dolgo bodo lahko še nadaljevali s takim početjem? Se lahko kaj konkretnega zgodi že to jesen?
poroča Vaš svetovalec

sreda, 22. julij 2009

Tiskanje denarja

Recimo, da vi, ki tole berete delate od zore do mraka, pa se komaj pretolčete skozi mesec, sosed pa ima tiskarski stroj za tiskanje denarja in živi lagodno življenje brez dela, edina njegova skrb je, da ima dovolj papirja, ki pa ni drag in ga ni problem kupiti, kajti ob iztopu iz njegovega stroja se njegova vrednost poveča za nekaj tisočkrat. Gotovo bi rekli, da to ni prav in tako ne more iti naprej, pa vendar se v resnici na svetu dogaja ravno to, eni delajo za denar, drugi ga tiskajo in tako se sadovi dela prelivajo od tistih, ki delajo na tiste, ki nič ne delajo. Krasen sistem pohlepnežev, pred njim se lahko zščitite z denarjem, ki ga ni možno tiskat in to so žlahtne kovine. Trenutno situacija na svetu pelje v hiperinflacijo s katero bodo obubožali vse prebivalce na zemlji razen tiste, ki bodo prihranke pravočasno prelili v stvarne naložbe katerim z inflacijo vrednost raste ali pa jo ohranja. Vprašanje je le, kdo bo imel zlato in srebro ali druge take naložbe, ko udari strela z jasnega v hiper obliki?

V razmislek

Ali veste, da ima Hrvaška kar 57% davka na zlato.
Carina 5%, davek na luksuz 30%, PDV (DDV) 22%.
V evropskih državah na zlato ni nikakršnega davka le prodajalci si vzamejo nekaj procentov nad borzno ceno. V Italijani pa razmišljajo o uvedbi 6% davka.
Državam in centralnim bankam ni všeč, da prebivalci posedujejo zlato, ker jim potem z inflacijo ne morejo pobrati prihrankov zato čedalje več držav razmišlja o uvedbi davka na zlato.
Trenutno je Slovenija raj za nakup zlata saj je najcenejši v Evropi, največ kupcev pa je iz Hrvaške, nekateri hrvaški državljani ga hranijo v sefih naših bank. Lahko se zgodi, da bodo tudi pri nas nekega dne uvedli davek in kot je pri nas vse možno se lahko odločijo le tega zaračunat za nazaj zato je najbolje zlato kupit anonimno, če se le da.

24 triljonov razlogov, da kupite zlato


Mislim, da slika pove več kot 1000 besed
VEČ

petek, 17. julij 2009

Vlak je iztiril, naslednjega pa še dolgo ne bo!!!!!!!!


Z svetovno in predvsem z ameriško ekonomijo se dogaja nekaj podobnega kot se je zgodilo s tem vlakom. Potrebna je širša sprememba miselnosti.
Ekonomisti bodo morali zapustiti svoja zabetonirana stališča in znanja, ki ne nudijo pravih odgovorov za današnji svet. Lahko je ustvarit dobiček, vendar ekonomija ne more funkcionirati, če denar ostane v žepu peščice zemljanov, kdo bo pa potem kaj kupil, če bodo denar imeli samo nekateri. Vsakdo bi moral razumeti nastajanje prenapihnjenih balonov in kaj se lahko zgodi, ko ti počijo. Sedaj bi morali biti ekonomisti tudi socialni znanstveniki, ki bi znali razumeti realen svet in finančno krizo, ki je spremenila svet. Če ne bo hitrih rešitev bo kaos in tisti, ki imajo sedaj moč, oblast in denar bodo nekega dne odgovarjali za vse kar se sedaj dogaja in ni luknje na zemlji kamor bi se lahko skrili, ko bo prišla revolucija.

sreda, 15. julij 2009

Zaupate pravim vrednotam?

>>+> Poletni meseci, se tudi letos niso izneverili svojemu slovesu v vezi nižanja vrednosti plemenitih kovin. Za nami je obdobje potnega čela in tresavih dlani. A samo pri ljudeh, ki ne poznajo ali ne zaupajo v dolgoročni trend plemenitih kovin! Nekateri ste že obupali, spet drugi ste verjetno tik pred tem. A ker za dežjem vedno posije sonce, analitiki danes s pomočjo tehnične analize že ugotavljajo, da smo bili prejšnjega četrtka priča verjetnemu dnu minule korekcije na trgu zlata. Veliko kratkoročnih investitorjev, ki je čakalo prav na ta trenutek je že izkoristila možnost zelo ugodne investicije.VEČ

ponedeljek, 6. julij 2009

Najverjetnejši scenarij nadaljevanja finančne krize.

Če pogledamo vse krize nazaj so imeli od njih največji dobiček največji bankirji, oglejte si filme levo in vam bo vse jasno. Največkrat so se do bogastva dokopali s pomočjo vojne in kreditiranjem vseh vojskujočih strani. Kot kaže so sedaj scenarij malo spremenili in čisto mogoče je naslednje:
Vsi že vemo, da je po celem svetu veliko več dolgov kot pa je denarja torej, če samo malo upočasniš kreditiranje začne kronično primanjkovati denarja ustavi se industrija, potrošniki nimajo dovolj denarja, ne kupujejo, kar posledično še bolj zavira gospodarstvo. Tokrat se je najprej začelo v Ameriki na nepremičninskem področju in prav kmalu se je preneslo na vse veje gospodarstva po vsem svetu. Veliki bankirji, ki stojijo naprimer za FED-om to je ameriška centralna banka, ki je v celoti v privatnih rokah in in prav tako privatna ECB- to je evropska centralna banka, pa so zgrunatli zgodovinsko krizo s katero bodo zasužnjili celoten planet vendar zato potrebujejo centralno upravljanje celotnega planeta in zato že blebetajo o NWO - NEW WORLD ORDER oziroma nov svetovni red, ki jim bo to omogočil. Trenutno pa se svet že povezuje v Severno ameriško unijo NAFTA kjer so Kanada, ZDA in Mehika po zgledu Evropske unije. Na drugi strani pa se grupirajo države BRIC- Brazilija, Rusija Indija in Kitajska, Potem pa je še sklop muslimanskih držav in na koncu naj bi vse združili skupaj. Ok, sedaj pa nazaj k našim banksterjem, ki trenutno tiskajo ogromne količine denarja, ki ga posojajo predvsem državam za rešitev krize, ki so jo oni sprožili. Državni dolgovi se še dodatno povečujejo in generacije državljanov predvsem Američanov ne bodo mogle poplačati tega dolga. Ta isti denar, ki ga tiskajo pa posredno preko vračila starih dolgov prihaja v žepe bankirjev, ki pripravljajo kupček, no goro denarja za pravi trenutek recimo, ko bodo v Ameriki bančne počitnice in tedaj pokupijo po svetu večino zlata in drugih žlahtnih kovin in ko bodo imeli vse v svojih sefih bo zaradi poplave njihovega denarja od nakupov , večina valut izgubila svojo vrednost in nastala bo svetovna hiperinflacija, s tem se bo razvrednotil še tisti denar, ki ga ljudje skrivajo ali hranijo tako ali drugače.
V Ameriki bodo bančne počitnice konec avgusta ali v začetku septembra zato je to prvo možno obdobje začetka starta večje inflacije in izrednega skoka cen zlata srebra platine paladija in drugih novodobnih žlahtnih kovin. V primeru, da se to ne zgodi letos se bo pa v naslednjih nekaj letih. Kot pomoč za te čase si preberite tole
info: mremic@gmail.com

petek, 3. julij 2009

Srebro v nogavicah preprečuje neprijeten vonj

Glavni vzrok neprijetnega vonja stopal je kombinacija potu in bakterij. Stopala so skupaj z dlanmi tisti del telesa, ki se najbolj poti,

Potenje je naraven mehanizem uravnavanja telesne temperature in hkrati učinkovit način izločanja strupov iz telesa. Vendar pa je lahko pretirano potenje, še posebno nog, tudi zelo neprijetna nadloga. Poleg neprijetnega vonja se lahko pojavijo srbenje, razjede in druge tegobe.

Glavni vzrok neprijetnega vonja stopal je kombinacija potu in bakterij. Stopala so skupaj z dlanmi tisti del telesa, ki se najbolj poti. Ima namreč približno 600 žlez znojnic na kvadratni centimeter, kar je približno desetkrat več, kot jih imajo drugi deli telesa.

Nad neprijetni vonj na različne načine

Neprijetnega vonja se lahko znebite na različne načine. Če je le mogoče, v poletnem času ne nosite (zaprtih) čevljev ali nogavic, da lahko vaša stopala dihajo. Seveda si marsikdo tega ne more privoščiti zaradi službe in drugih obveznosti, zato priporočajo nogavice iz naravnih vlaken, kot sta volna ali bombaž.

Na voljo so tudi kreme za stopala, vendar je treba biti pozoren na kemikalije, ki jih vsebujejo. Lahko pa se odločite za kirurški poseg ali injekcije, ki zaprejo žleze znojnice v stopalih. Vsekakor je zelo pomembno, da si noge redno umivamo in jih do suhega obrišemo.

Srebro nevtralizira bakterije

Z neprijetnim vonjem pa se lahko uspešno bojujemo tudi z nogavicami, ki so obdelane z nanodelci srebra. »Srebro ne preprečuje potenja nog, temveč nevtralizira bakterije, kar preprečuje neprijeten vonj stopal.

Srebrni nanodelci, ki so čvrsto vezani na vlakna tkanine nogavic, omogočajo naravno in trajno baktericidno in fungicidno zaščito kože stopal. Srebro namreč neposredno uničuje bakterijske celice in glivice,« pravi Tomaž Korenčan iz podjetja Jamito.

VEČ