četrtek, 25. junij 2009

Prvi slovenski naložbeni srebrnik


Ljubljana - V podjetju Elementum so ob dnevu državnosti izdali prvi slovenski naložbeni srebrnik.

S težo ene unče (31,1035 grama) ter čistino srebra 999/1000 bo sprva naprodaj po 21 evrov, pozneje pa se bo njegova cena spreminjala glede na gibanje cene srebra na borzi. Prva serija 1000 kovancev je že razprodana.

Podoba Slovenije, Prešeren in himna

Na eni strani srebrnika je reliefna podoba Slovenije, na drugi pa podoba Franceta Prešerna in zapis slovenske himne. S podobama Slovenije in Prešerna naj bi prispevali k večji prepoznavnosti Slovenije v tujini. V podjetju Elementum načrtujejo, da bodo v prihodnje vsako leto izdelali še po eno posebno serijo srebrnika, pri čemer se bo spreminjala le podoba pomembnega Slovenca, stran z zemljevidom Slovenije pa bo ostala nespremenjena.

Srebrnik je lahko lepo promocijsko darilo, predstavlja pa tudi naložbo v srebro, je v začetku tedna na novinarski konferenci v Ljubljani povedal direktor podjetja Elementum Peter Slapšak. Z njim naj bi v javnosti povečali zavedanje o naložbah v plemenite kovine, je dejal ter dodal, da se cena unče srebra danes giblje med 13 in 14 dolarji, potem ko je najvišjo raven dosegla januarja 1980 z 52,50 dolarja.

sreda, 24. junij 2009

Varni pristan sredi viharja krize.

Če pogledamo na človeštvo kot celoto je trenutna kriza samo zunanji videz našega pohlepa. Za zemljane bo to čas neverjetnih spoznanj,ki jih bomo doživeli vsi po vrsti. To bo nekoč delček zgodovine, tako kot čas, ko je božje ljudstvo padlo pod babilonsko sužnost.To bo kot čas, ko nas je zapeljal hudič in ko smo strmeli samo za dobičkom in nismo videli premalo plačanih, bolnih zapuščenih, osamljenih, obupanih, lačnih, zaprtih, brezposelnih…. Vsi zemljani smo kot bratje in sestre in vsak greh, ki ga naredimo prileti kot bumerang nazaj in poškoduje nas same. Rešitev za vse je medsebojna ljubezen kajti kjer je ljubezen ni strahu, če resnično ljubiš ti nič ne manjka, si zadovoljen tudi v pomanjkanju. Prekomerno kopičenje ali pohlep izvira iz našega strahu pred jutrišnjim dnem in smrtjo. Ker verjamemo samo v denar za ljubezen ni prostora zato zazija v našem življenju še večja luknja, ki se je ne da z ničemer napolnit zato ni čudno, da nekateri z neizmernim bogastvom še naprej kopičijo. Pred nami je čas dopustov izkoristimo ta čas, da v naše odnose z bližnjimi in naravo vnesemo ljubezen, učimo se preprostega življenja, učimo se skromnosti, učimo se medsebojnih odnosov in delajmo drugim to kar bi želeli, da drugi storijo za nas, to je ljubezen, tako bomo živeli bolj polno in prav gotovo bomo v tem našli moč, da bomo kljub krizi s svojimi rokami in pametjo zaslužili naš vsakdanji kruh. Počitnice so lahko čas za našo duhovno rast,počitnice so lahko veliko več kot pakiranje kovčkov in poležavanje na soncu. Počitnice so lahko odmik od stresnega potrošniškega življenja v katerega nas je zapeljal Mamon, je čas za razmislek, čas za samoto, čas za opustitev svojih zasvojenosti, čas, da si povrnemo svobodo katero nam je odvzela potrošniška miselnost. Spočijte se v ljubezni do bližnjega, naredite kakšno dobro delo, ali pa vsaj poskrbite zase, morda si omislite kako koristno in prijetno delo, kot je pridelava lastne zelenjave, priprava lastne kurjave….., predvsem pa zmanjšajmo svojo odvisnost od modernega Babilona v katerega smo slepo verjeli . IN NE POZABITE, DA JE LJUBEZN EDINI VARNI PRISTAN ZA VSAKOGAR IN TRAJA VEKOMAJ, VSE OSTALO JE LE PRAH IN SLEPILO .
Napisal A.F.

The final countdown?

Veliko svetovnih analitikov v sektorju plemenitih kovin napoveduje, da se bo letošnja »mrtva« poletna sezona končala prej kot ponavadi. Kar nekaj indicev namreč kaže na to, da bi lahko današnji vrednosti srebra in zlata kazali na dosego dna pri trenutni korekciji.
Več

torek, 23. junij 2009

Srebro ne bo več dolgo tako poceni!!!!

Srebro, industrijska in plemenita kovina, počasi izginja z obličja zemlje, večina investitorjev pa tega sploh ne opazi. Glede na trenutno razmerje med srebrom in zlatom (67:1) to sploh ni čudno, saj to razmerje namiguje, da je planet preplavljen s srebrom. Pa temu sploh ni tako!
VEČ

ponedeljek, 22. junij 2009

1 oz (31,1g) paladij palica


V primeru, da se kriza kmalu konča bo cena paladiju nedvomno zelo zrasla, ker odlično zamenjuje mnogo dražjo platino v avtomobilskih katalizatorjih. Kdor kupuje zlato in srebro kot varen pristan za čas krize mu priporočam tudi Paladij, ker je predvsem industrijska surovina in ponavadi kadar zlato in srebro padata gre paladijeva cena gor, sedaj pa je 100% manjša kot lani ta čas. Trenutna cena 1 unčne palice je 349€, rok dobave 2 tedna, plačilo ob prevzemu, informacije: mremic@gmail.com, ali gsm: 041-647-531,

sobota, 20. junij 2009

IZREDNA PRILOŽNOST 1 KG LETO MIŠI srebrnik čistoče 999


Prvi 1kg avstarlski kovanec iz serije lunin koledar II. YEAR OF THE MOUSE leto 2008. Ta kovanec se ne kuje več in jn je pri dobaviteljih nedobavljiv zato je to enkratna priložnost tako za naložbene vlagatelje v srebro kot numizmatike. Cena 499€. INFO: mremic@gmail.com, ali 041-647-531.

petek, 19. junij 2009

Banke nimajo denarja- denar je ustvarjen iz zraka in tja bo tudi odšel.

Ker sem bil navdušen nad odzivom, ki ga je povzročil članek “Globalni finančni sistem”, sem se odločil, da bom dragim slovensko govorečim sozemljanom po slovensko poizkušal razložiti še to čudovito shemo, ki ustvarja denar znotraj banke. Da bomo to razumeli, korak za korakom, bom zadevo poenostavil na popolnoma osnovni nivo, podobno, kot če bi se avtomehanik lotil avtomobila v taki meri, da bi odmontiral na avtu vse, kar ni pomembno, da se avto samostojno giba. Torej predstavljajte si fičota brez karoserije, vetrobranskih stekel, litih platišč, vseh sedežev razen voznikovih, brez armature, števcev, bočnih in vzvratnih ogledal itd…Sedaj, ko smo določili parameter si poglejmo, kako deluje sistem delnih rezerv(fractional reserve banking) v našem vsakdanjiku. Šef/lastnik banke bom jaz, da bom lažje razlagal sistem. Pa poglejmo…članek iz

Ambasador21’s Blog

Več

Dober video o bankah

Za ogled klikni tukaj

sreda, 17. junij 2009

Prihodnost Paladija



50% svetovne proizvodnje paladija pride iz Rusije, druga največja prizvajalka pa je Južna Afrika, ki ga proizvede 30 %. Paladij se uporablja v medicini , zobozdravstvu, elektroniki, za izdelavo nakita največ pa se ga uporablja v avto industriji kjer zadnje čase izpodriva platino v katalizatorjih, ker je veliko cenejši. Paladij pa poznajo tudi vlagatelji v žlahtne kovine .
Države BRIC Brazilija, Rusija, Indija, Kitajska želijo zmanjšati odvisnost od dolarja, ki kot vemo nima več prihodnosti, zamenjavo za dolar vidijo tudi v žlahtnih kovinah in predvsem Rusi navijajo za paladij to potrjuje tudi tale članek. Za vse, ki vidite dobro prihodnost v Palladiju lahko pri meni naročite naložbene Paladij kovance in palice. Tudi palladij je trenutno zelo poceni, še lani je bil 100% dražji, njegova cena bo poskočila ko bomo izšli iz krize ali pa, da ga začnejo države posebno Rusija uporabljati kot plačilno sredstvo
INFO: mremic@gmail.com,
Gsm: 041 647-531

Ne rabimo prerokov, dovolj je zdrava kmečka pamet.

Nekaj dejstev, ki veljajo skoraj 100% za ves svet:
Prodaja upada, proizvodnja upada, nezaposlenost se povečuje, revščina narašča, države delajo proračunske rebalanse za rebalansom pa vseeno jim kar naprej primankuje denarja. Cel svet se je ujel v lastno zanko. Bogati se nočejo odpovedati dobička v korist delavcev, delavci pa nimajo denarja, da bi kupovali in posledično, če nihče nič ne kupi, proizvodnja stoji in delavce se odpušča. V končni fazi je rešitev inflacija, da bodo tisti, ki še imajo denar, hitro investirali naprej zaradi strahu pred izgubo premoženja. Zaščita za čase, ko začne delovati inflacija, pa je tudi nakup žlahtnih kovin posebno zelo podcenjenega srebra. Vlak poceni srebra ravno ta trenutek pelje mimo vas, na vas pa je, da se odločite ali pa počakate inflacijo, ta pa vam pobere prihranke, če tudi jih zakopljete 100m globoko.

torek, 9. junij 2009

Institucionalni vlagatelji odkrivajo zlato



Tako kot velja za delniške trge, da v poletnih mesecih stagnirajo, naj bi veljalo tudi za trg zlata. Zato nekateri kratkoročni investitorji upajo, da bo cena zlata pred vzponom do vrednosti 1.200 ameriških dolarjev za 31,1035g (troy unčo) najprej padla na vrednost 850 dolarjev, kar bi jim pri naslednji rasti prineslo 50% dobiček. Se jim bo račun izšel? Poglejmo. Indija, kot največja uvoznica zlata, je v rekordnem letu od meseca septembra do meseca maja uvozila 850 ton zlata, kar je v povprečju 106 ton na mesec. Od lanskega oktobra pa do letošnjega maja je prav zato trg zlata pričakoval s strani Indije nakup v količini okoli 750 ton. A ga ni bilo, zaznan je bil le uvoz manjše količine zlata v aprilu. A cena je kljub pomanjkanju povpraševanja v strani Indije ostala na visokem nivoju, saj ga je nadomestilo
VEČ

nedelja, 7. junij 2009

V prihodnje lahko pričakujemo pomanjkanje nafte in kaj se lahko naučimo od Kube

PEAK OIL klikni na črn hrib
Leta 1990, ko je propadla Sovjetska zveza, je Kuba doživela pravi gospodarski zlom. Uvoz nafte iz SZ se je zmanjšal za 50%, hrane za 80% ljudje so bili obupani. Film, ki je dosegljiv na spodnjem linku govori o stiski in iznajdljivosti kubanskega ljudstva v izredno težkih časih. Kubanci so bili prisiljeni v kratkem času narediti prehod iz visoko mehanizirane pridelave hrane na ročno in ekološko pridelavo. PEAK OIL je izraz za čas v naši zgodovini, ko je proizvodnja nafte dosegla svoj vrh in se je za vedno začela zmanjševati. Kuba je edina država s peživeto tako krizo množičnega zmanjševanja fosilnih goriv zato je to za nas dober primer in upanje, da obstaja možnost preživetja brez nafte.
Za ogled filma klikni tukaj

Daljša izvedba filma (41 min)






Iz časnika finance

petek, 5. junij 2009

VIDEO: Svet nikoli ne bo mogel odplačati svojih dolgov, saj je denarja manj kot dolga


Poslovni.Dnevnik.si Novice/Aktualne zgodbe

Poslovni dnevnik - Petek, 05.06.2009 09:26

LJUBLJANA - Vse države so odvisne od usode peščice, ki nadzira finančni sistem in posledično usodo celotnega svetovnega gospodarstva in ljudi. Splošno prepričanje, da denar ustvarjajo države je le deloma resnično. Velik del denarja, dnevno ustvarjajo privatne koorporacije - banke.

Več o tem tukaj zelo dober članek in filmi na temo denar in dolg

Na ta članek me je opozoril Matej S. za katerega sem mu zelo hvaležen in se mu ob tej priliki lepo zahvaljujem, marsikdo bo imel po njegovi zaslugi drugačen pogled na denar.

V stolpcu levo malo nižje občasno dostopni videi na to temo s slovenskimi podnapisi. sklope filmov zamenjaš tako da klikneš na eden od linkov v oranžni barvi in se potem vrneš nazaj, štirje videi so s slovenskimi podnapisi.

torek, 2. junij 2009

Hiperinflacija in kako jo preživeti.

500 MILJARD jugoslovanskih dinarjev leta 1993
Navadno se ljudje ne zavedamo kako krhko je lahko življenje in mislimo, da se nam ne more zgodit nič posebnega. Naj vas spomnim, da kriza, ki se nam trenutno dogaja, gre v smeri, ki nas lahko pahne v hiperinflacijo in ker v takih časih denar izgubi veljavo lahko kaj hitro zmanjka vsega kar smo imeli in kar je za nas predstavljalo nekaj samoumevnega. Recimo, da nam ustavijo dobavo nafte, si predstavljate, da nam v nekaj dneh zmanjka hrane. Ali veste, da je človek že po nekaj dneh lakote pripravljen hrano krasti in da je po nekaj tednih za hrano pripravljen tudi ubijati. Predstavljajte si kaos v mestih kjer država za nevreden denar ne more dobiti dovolj policajev, da bi vzdrževali red, vsakdo se znajde kakor ve in zna pa tudi s pomočjo kriminala, če ne drugače. V takem času je najpametneje, da se iz mesta umaknemo na deželo v kmečko okolje in najdemo stik z lokalnim prebivalstvom in družinami s katerimi delimo svoje znanje, izkušnje, delo, izdelke, storitve itd. Skupina ljudi ali vaška skupnost lahko že v svoji sredi najde vsa potrebna znanja in izkušnje za preživetje, vsak nekaj zna, vsi znajo vse, najbolj pomembno pa je, da si lahko vsi skupaj sami pridelamo potrebno hrano ter se s skupnimi močmi upremo kriminalu, ki bo pritiskal na nas. Ker bo v prihodnje kmetijstvo zelo pomembna panoga se je pametno izobraževati v tej smeri. Ustvarimo si svoj vrt in se poučimo o pridelovanju hrane, naučimo se starih veščin kot je košnja trave , klepanje in brušenje kose, šivanje na šivalni stroj, peka kruha v navadni ali krušni peči itd. Skrbite za vitkost in telesno kondicijo. TAKOJ začnite živeti bolj skromno in varčno in če imate kaj prihrankov si kupite nekaj zlata in srebra, ki sta že tisočletja odlična hranilnika vrednosti za čas krize. Za modre kriza ne bo huda, morda bo to celo priložnost, da okusimo malo drugačno življenje, ki bo za mnoge boljše kot je sedaj. Poskrbite za svoje družine in bodite pripravljeni pa če pride ali ne hudič v hiper obliki.
HIPERINFLACIJA

1 miljon dolarjev



JE ALI NI MOGOČE, DA BODO NEKEGA DNE TAKI BANKOVCI V AMERIKI RESNIČNOST ?
VEČ

1 oz kanadski srebrni olimpijski javorjev list- Vancouver 2010



Maple Leaf Silver 1 oz - Vancouver 2010

Poreklo: Kanada

Kovnica: Royal Canadian Mint

Letnik: 2010

Nazivna vrednost: 5 Can.-$

Čistoča: 999,9/1000

Teža: 31,1 g

informacije: mremic@gmail.com.
Gsm: 041-647 531